Seura

aikuiset_voim_rgb_72dpiSavitaipaleen Liikuntaseura (ent. Savitaipaleen Naisvoimistelijat) on perustettu Kerttu Kivisalon johdolla  olympiavuonna 1952. Seuran elinkaaren aikana on ollut hiljaisia ja toimeliaita vaiheita, mutta suurtapahtumat ovat varsinkin seuran historian alkutaipaleella aktivoineet toimimaan. Alkuaikoina seuran voimistelijat ovat jossain määrin osallistuneet myös kilpailutoimintaan SVUL:n Viipurin piirin alueella. Voimistelun ohella harrastelentopallo sisältyi pitkään seuran viikko-ohjelmaan.

Seuran toiminta-ajatus ja visio

Seuramme tarkoituksena on edistää jäseniensä liikuntamahdollisuuksia ja tarjota eri-ikäisille liikkujille mahdollisuus harrastaa monipuolista, terveyttä edistävää voimistelua ja liikuntaa harrastajien edellytysten ja tarpeiden mukaan.

Keskeistä on myös reagoida ikärakenteen muutoksiin niin, että Savitaipaleen Liikuntaseura myös tulevaisuudessa on luotettava ja ketterästi toimiva savitaipalelaisten ja kesäasukkaiden ja -vieraiden liikuttaja. Seuraan halutaan ohjaajiksi, jäseniksi ja vapaaehtoisiksi toimijoiksi.

Seuran arvot

Toiminnan perustana ovat urheilun eettiset arvot ja Reilun pelin periaatteet, tavoitteena laaja-alaisen ja tasa-arvoisen liikuntakulttuurin edistäminen. Tämä merkitsee, että lähtökohtana seuran ja ohjaajien toiminnalle on aina tasa-arvo, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, monikulttuurisuus, terveiden elämäntapojen  ja kestävän kehityksen edistäminen. Jokainen lapsi ja aikuinen liikkuu tunneillamme hyvälaatuisissa olosuhteissa ja voi tuntea olevansa fyysisesti ja psyykkisesti turvassa.

Seuraamme on helppo tulla

Nykyään yli 70-vuotias seuramme liikuttaa savitaipalelaisia lapsia ja aikuisia sekä kesäaikana paljon myös kesävieraita ja naapurikuntien väkeä. Erityisesti haluamme olla edistämässä savitaipalelaisten terveyttä ja hyvää oloa mahdollisemman matalalla kynnyksellä. Hyviä tuloksia on saavutettu myös tekemällä yhteistyötä muiden seurojen, kunnan ja terveystoimen kanssa.

Seurassa tehty kehittämistyö

Seuran päämäärätietoisella kehittämistyöllä on pitkä historia. Savitaipaleen Liikuntaseura on osallistunut useisiin terveysliikuntaprojekteihin ja mm. palkittu vuonna 2000 valtakunnallisella KKI-innovaatiopalkinnolla yhdessä Savitaipaleen terveyskeskuksen kanssa. Vuosien mittaan seuratoimintaa on kehitetty osallistumalla voimisteluliiton kehittämishankkeisiin mm. Pro Seurat.  Nyt olemme  Tähtiseura, mikä merkitsee laadukkaan toiminnan kehittämisen jatkumista. Nykyisin kaikkea laatuseuratyötä ohjaa Suomen Olympiakomitea.

Savitaipaleen Liikuntaseura on aikuisliikunnan sertifioitu Tähtiseura

Tähtiseurassa

  • Liikunnan ilo ja terveys ovat avainasemassa: meidän seurassamme tämä merkitsee terveysnäkökulman huomioon ottamista tuntien/tuntitarjonnan suunnittelussa, jotta kestävyyskunto, lihaskunto, venyvyys ja kehonhallinta paranevat tunneillamme; liikkeiden suorittamistapaan annetut vaihtoehdot tekevät liikkumisesta turvallista; myös musiikkivalinnat lisäävät iloista tekemisen meininkiä. 
  • Liikkujan tarpeet ja tyytyväisyys ovat ykkösasia: keräämme teiltä jäseniltämme kirjallista palautetta sovittuina ajankohtina, mutta kuuntelemme myös pukuhuonekeskusteluissa esiintyviä kommentteja ja jokainen teistä voi myös lähettää palautetta sähköpostitse tai tulla suoraan keskustelemaan ohjaajien ja seuratoimijoiden kanssa. Olemme myös pyrkineet tekemään niin selkeät tuntikuvaukset, ettet ”eksy” väärälle tunnille. Annamme tarvittaessa henkilökohtaista liikuntaneuvontaa syys-ja kevättoimintakauden alussa. Avustamme myös ilmoittautumisen tekemisessä, jos sinulla ei ole tietokonetta ja sähköpostiosoitetta.
  • Palautteen kuuntelemisesta on hyvänä esimerkkinä, todella suosittu Lavis-lavatanssijumppa®, jota toteutetaan yhdessä StU:n Säänjärven osaston kanssa.
  • Liikunta on terveyttä edistävää: Pyrimme edistämään terveyttäsi kaikista terveyden näkökulmista: fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen, tämä ajatus on kristallisoituna jokaiseen tuntiimme ja tällä luomme tunnin ”fiiliksen”. Tuntiohjelmassamme on kaikkiin kunnon osa-alueisiin vaikuttavia tunteja ja olemme sijoittaneet ne ohjelmaan niin, että ”liikuntapiirakan” suositukset toteutuvat ja jää vielä tarpeellisia lepopäiviäkin. Tunneillamme on rento meininki -vaikka liikutaankin tehokkaasti- eikä kynnys ole korkea, ei myöskään taloudellisesti. Tunneillemme on myös helppo tulla, ei tarvita ennakkoilmoittautumista, me autamme ilmoittautumisen tekemisessä. Lisäksi järjestämme mahdollisuuksien  mukaan mielen virkistykseksi tapahtumia ja mm. teatteriretkiä.
  • Jumppatunneista on hyvät tuntikuvaukset: Laadimme tuntikuvakset niin, että mahdollisimman harvoin osut ”vääränlaiselle” tunnille. Tämä onnistuu ohjaajan ja aikuisliikunnan vastaavan yhteistyöllä. Kuvauksesta näet mm. tunnin rakenteen, rasitustason ja ”meiningin”, joka tunnilla vallitsee. Värikoodit kuvausten otsikoissa helpottavat myös sopivan rasitustason löytymisestä: punainen=haastava, sininen=rasitustasoa pystyy helposti säätelemään itse, vihreä=tunti on kevyt ja kehonhuoltoon painottuva.
  • Ohjaajat ovat koulutettuja: Pystymme kouluttamaan ohjaajia lähes aina, kun he koulutukseen haluavat. Monet ohjaajat ovat liikunnan ammattilaisia tai heillä on pitkä voimistelun harrastushistoria. Lisäksi pyrimme järjestämään seuran sisäistä koulutusta.
  • Tunnit ovat turvallisia: Järjestämme ohjaajille säännöllisesti ensiaputaitojen päivityksen, toimipaikkojen turvallisuuteen liittyvät erityiskysymykset käydään läpi kauden alussa ohjaajapalavereissa. Liikkujan turvallisen liikkumisen takaamiseksi rankoillakin tunneilla on helpompia suoritusvaihtoehtoja.

Lue lisää Tähtiseuroista ja laatuseurakriteereistä Olympiakomitean sivuilta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s