Seura

aikuiset_voim_rgb_72dpiSavitaipaleen Liikuntaseura (ent. Savitaipaleen Naisvoimistelijat) on perustettu Kerttu Kivisalon johdolla  olympiavuonna 1952. Seuran elinkaaren aikana on ollut hiljaisia ja toimeliaita vaiheita, mutta suurtapahtumat ovat aina aktivoineet toimimaan. Alkuaikoina seuran voimistelijat ovat jossain määrin osallistuneet myös kilpailutoimintaan SVUL:n Viipurin piirin alueella. Voimistelun ohella harrastelentopallo on sisältynyt viime vuosiin saakka seuran viikko-ohjelmaan.

Nykyään 65-vuotias seuramme liikuttaa savitaipalelaisia lapsia ja aikuisia ja kesäaikaan paljon myös kesävieraita ja naapurikuntien väkeä. Erityisesti haluamme olla edistämässä savitaipalelaisten terveyttä ja hyvää oloa mahdolisemman matalalla kynnyksellä reilun pelin periaatteita noudattaen. Hyviä tuloksia on saavutettu myös tekemällä yhteistyötä muiden seurojen ja terveystoimen kanssa.

Seurassa tehdään myös määrätietoista kehittämistyötä. Savitaipaleen Liikuntaseura on osallistunut useisiin terveysliikuntaprojekteihin ja palkittu vuonna 2000 valtakunnallisella KKI-innovaatiopalkinnolla yhdessä Savitaipaleen terveyskeskuksen kanssa. Vuosien mittaan seuratoimintaa on kehitetty osallistumalla voimisteluliiton kehittämishankkeisiin mm. Pro Seurat.  Nyt olemme  Tähtiseura, mikä merkitsee laadukkaan toiminnan kehittämistä edelleen. Nykyisin kaikkea laatuseuratyötä ohjaa Suomen Olympiakomitea.

Savitaipaleen Liikuntaseura on aikuisliikunnan sertifioitu Tähtiseura

Tähtiseurassa

  • Liikunnan ilo ja terveys ovat avainasemassa:  meidän seurasasamme tämä merkitsee terveysnäkökulman huomioon ottamista tuntien/tuntitarjonnan suunnittelussa, jotta kestävyyskunto, lihaskunto, venyvyys ja kehonhallinta paranevat tunneillamme; liikkeiden suorittamistapaan annetut vaihtoehdot tekevät liikkumisesta turvallista; myös musiiikivalinnat lisäävät iloista tekemisen meininkiä
  • Liikkujan tarpeet ja tyytyväisyysvat ykkösasia: keräämme teiltä jäseniltämme kirjallista palautetta sovituttuina ajankohtina, mutta kuuntelemme myös pukuhuonekeskusteluissa esiintyviä kommentteja ja jokainen teistä voi myös lähettää palautetta sähköpostitse tai tulla suoraan keskustelemaan ohjaajien ja seuratoimijoiden kanssa. Olemme myös pyrkineet tekemään niin selkeät tuntikuvaukset, ettet ”eksy” väärälle tunnille, Annamme tarvittavittaessa henklökohtaista liikuntaneuvontaa syys-ja kevättoimintakauden alussa. Palautteen kuuntelemisesta on hyvänä esimerkkinä jo kolmatta kesää menossa oleva, todella suosittu Lavis-lavatanssijumppa®, jota toteutetaan yhdessä StU:n Säänjärven osaston kanssa.
  • Liikunta on terveyttä edistävää: Pyrimme edistämään terveyttäsi kaikista terveyden näkökulmista: fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen, tämä ajatus on kristallisoituna jokaiseen tuntiimme ja tällä luomme tunnin ”fiiliksen”. Tuntiohjelmassamme on kaikkiin kunnon osa-alueisiin vaikuttavia tunteja ja olemme sijoittaneet ne ohjelmaan niin, että ”liikuntapiirakan” suositukset toteuvat ja jää vielä tarpeellisia lepopäiviäkin. Tunneillamme on rento meininki -vaikka liikutaankin tehokkaasti- eikä kynnys ole korkea, ei myöskään taloudellisesti. Tunneillemme on myös helppo tulla, ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Lisäksi järjestämme mielen virkistykseksi tapahtumia ja mm. teatteriretkiä.
  • Jumppatunneista on hyvät tuntikuvaukset: Laadimme tuntikuvakset niin, että mahdollisimman harvoin osut ”vääränlaiselle” tunnille. Tämä onnistuu ohjaajan ja aikuisliikunnan vastaavan yhteistyöllä. Kuvauksesta näet mm. tunnin rakenteen, rasitustason ja ”meiningin”, joka tunnilla vallitsee. Väärikoodit kuvausten otsikoissa helpottavat myös sopivan rasitustason löytymisestä: punainen=haastava, sininen=rasitustasoa pystyy helposti säätelemään itse, vihreä=tunti on kevyt ja kehonhuoltoon painottuva.
  • Ohjaajat ovat koulutettuja: Pystymme kouluttamaan ohjaajia lähes aina, kun he koulutukseen haluavat. Monet ohjaajat ovat liikkunnan ammattilaisia. Lisäksi järjestämme seuran sisäistä koulutusta.
  • Tunnit ovat turvallisia: Järjestämme ohjaajille säännöllisesti ensiaputaitojen päivityksen, toimipaikkojen turvallisuuteen liittyvät erityiskysymykset käydään läpi kauden alussa ohjaajapalavereissa. Liikkujan turvallisen liikkumisen takaamiseksi rankoillakin tunneilla on aina helpompia suoritusvaihtoehtoja.

Lue lisää Tähtiseuroista ja laatuseurakriteereistä Olympiakomitean sivuilta.


 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s