Charlotat

Charlotat on keväällä 2013 käyttöön otettu nimi aikuisten naisten ryhmälle, joka harjoitteli tiivisti osallistuakseen SunLahti-voimistelutapahtumaan kesäkuun alussa. Naiset halusivat ryhmän nimeksi Charlotat, koska se esikuvansa Daniel Europaeuksen sisaren Charlotan mukaan tahtoo olla edistyksellinen, itsenäinen ja samalla myös muista huolehtimaan kykenevä naisjoukko. Liikkkuminen on näille naisille terveyden ja ilon lähde. Erityisesti musiikkia ja yhdessä tekemistä he pitävät isona lisänä  voimistelun terveysvaikutuksiin. Kun ajatukset on hieman haasteellisessa tekemisessä, mieli lepää. Ahertamisella on usein myös konkreettinen tavoite, tapahtumiin osallistuminen tai esiintyminen, mikä antaa harjoittelulle ryhtiä. Näillä eväillä Charlotat – upeat naiset vihreällä nurmella Lahden stadionilla- kokivat unohtumattomia elämyksiä  ja samalla ottivat tulevaisuuden haasteita. World Gymnaestrada oli Helsingissä vuonna 2015 ja sinne ryhmä tietysti osallistui. Savitaipalelaiset naiset ja miehet toimivat Gymnaestradan aikana myös monenlaisissa vapaaehtoitehtävissä, joiden kautta sai uudenlaisen, mielenkiintoisen näkökulman voimistelun maailmaan. Kesällä 2018 osallistuimme Turun Suomi Gymnaestradaan ja ”Elämän voimalla”  olimme mukana World Gymnaestrada- tapahtumassa Itävallan Dornbirnissa kesällä 2019. Mukana oli 4 (5) voimistelijaa ja 2 huoltajaa. Upeiden elämysten matka jälleen kerran.

Lokakuussa 2021 SaLise osallistui 4 naisen voimin Golden Age 50+ – tapahtumaan Kreetan saarella. Tapahtumaan osallistui yhteensä noin 3000 osallistujaa.

Gymnaestrada Tampere 2022

Tulossa: World Gymnaestrada Amsterdam 2023

Miten pääsee mukaan ”Charlottiin”?

Pelkkä kiinnostus tämäntyyppiseen liikkumiseen/vapaaehtoistyöhön riittää! Esiintymispakkoa ei ole, mutta me harjoittelemme myös esitysohjelmia, joissa löytyy sopivia rooleja jokaiselle. Ryhmä harjoittelee myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, kun voimistelun suurtapahtumia tai omia juhlia on odotettavissa. Tunnin nimike on usein Gymnaestrada/tanssillinen voimistelu. Osallistuimme vuonna 2019 World Gynmaestrada-tapahtumaan Itävallan Dornbirnissä, mukana oli 5 voimistelijaa ja 2 huoltajaa. Jokaisessa meissä asuu pieni tanssija 🙂 !

Kesällä 2017 muutama Charlotta-ryhmän nainen koki ikimuistoisia hetkiä Berliinissä, kun Riikka Virkajärvi-Johnsonin Valkea  lintu teki jäähyväislentonsa ja laskeutui kauniimmin kuin koskaan Berliinin stadionin nurmelle. Myös Angela Merkel oli katsomassa kyseistä juhlanäytöstä.

Turussa kesäkuussa 2018 vietimme hienon viikonlopun ja esiinnyimme ”Elämän voima”-ohjelmassa yli tuhannen muun naisen kanssa.

Viimeksi Charlotat  ja ”tanelitkin”- olivat siis Itävallan Dornbirnissä heinäkuussa 2019. Ja taatusti saivat kokonaan uuden näkökulman voimistelun maailmaan.

IMG_2870

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s